Maar wat dan wel?

Blog van Sandra Hoving

Heel. Veel.

Er gebeurt zoveel. Hier een blik, daar een woord. Soms zorgvuldig gekozen en soms er zomaar uitgeflapt. Soms heel bewust en soms te echt voor woorden. Wat gebeurt er veel. En wat voelen we veel. Denken we veel. Leren we veel.

Elk moment is een cadeau, want ieder ogenblik is informatie. Aantrekken en afstoten, angst en liefde, voorzichtigheid en vertrouwen. Keuzes, analyses, leren, vooruit. Heler, completer, bewuster. Alles is er al. Maar als de doos van Pandora eenmaal geopend is, is er geen weg meer terug. Dan is er geen onbezorgd vloeken, tieren en de verantwoordelijkheid buiten jezelf liggen meer. Eventjes misschien, maar de analyse volgt al snel. Bewust, dat ben je en dat blijf je.

Dat is goed. Alles is goed. Ook als het even niet goed is, of onbewust, lomp en onhandig. Zelfafwijzend, dubbelzelfafwijzend of nog dieper in de spiraal. Ook dat is goed. Helemaal. Niet omdat je daar dan weer van leert of vooruit kan. Ja, óók natuurlijk… maar vooral omdat dat leven is, omdat je mens bent.

Veel, overweldigend veel soms. Het is ook veel en het is ook groot. Veel woorden, gedachten, gevoelens…

 

Nee, het wás veel, 2016 was het jaar van veel.

2017 is het jaar van 1. Van rond, van heel.

Van kern, essentie, van klein (en daarom groot).

1 kleine stap per dag.
1 dag per keer.
Zo niet? Morgen weer 1.

1.

Alles is er al en alles was er al. Heel worden is niets anders dan beseffen – voelen – dat je het eigenlijk al was.

« »

© 2020 Maar wat dan wel?. Thema door Anders Norén.

%d bloggers liken dit: