Maar wat dan wel?

Blog van Sandra Hoving

Waar ben ik aan begonnen?

Ik vraag me heel regelmatig af waar ik eigenlijk aan begonnen ben. Hoe heb ik ooit kunnen bedenken dat ik wil gaan bloggen terwijl ik schrijven zo moeilijk vind? Ik lijk wel gek!

Toen ik op de middelbare school wat langere teksten en verslagen moest gaan schrijven, merkte ik al snel dat ik niet werkte zoals de meeste klasgenoten. Als zij al een hele pagina volgetypt hadden, zat ik nog naar een wit scherm te staren. Ik moest eerst een poos nadenken voordat ik begon te schrijven. Een plan maken, een lijn bedenken, een strategie bepalen. Natuurlijk moest ook de goede, pakkende openingszin nog bedacht worden. Het resultaat was vaak dat ik het uit frustratie maar uitstelde en dat het last-minute werk werd.

Ook tijdens mijn studie heeft deze manier van werken mij heel veel bloed, zweet en tranen gekost. Ik heb oneindig veel uren naar die witte pagina op dat computerscherm zitten staren. Uiteindelijk, als de druk maar hoog genoeg was, kwam er wel wat, maar dan vond ik het Nooit Goed Genoeg. Gelukkig vonden mijn docenten het vervolgens wel goed, anders had ik het op den duur überhaupt niet meer geprobeerd.

Nu ik een “echte” website heb, en niet meer een veilige oefenpagina, merk ik hetzelfde. Ik probeer al een maand of 2 een goede tekst voor mijn homepage en een mooi verhaal voor mijn “over mij” pagina te schrijven. En daar gaat het dus fout, ze moeten goed en mooi zijn. Ik leg de lat weer veel te hoog en daarom krijg ik niks (of heel weinig) op papier. Ik kan dus ook best jaloers zijn als ik de beginnende bloggers in mijn omgeving tekst na tekst online zie gooien. Waarom vliegen bij hen de tekstjes er zo uit? Voor mij voelt het alsof ik mijn teksten er uit moet persen. Natuurlijk lijkt het alleen maar zo dat het bij anderen makkelijker gaat, maar het maakt voor mij wel heel duidelijk dat mijn hoofd me nogal in de weg zit.

En tóch wil ik dit! Ik wil het zó graag, dat ik het uren staren naar een witte pagina er gewoon voor over heb! Ik lijk wel gek, maar misschien ben ik het ook wel 😀

Jullie gaan nog heel veel meer van me lezen!

« »

© 2020 Maar wat dan wel?. Thema door Anders Norén.

%d bloggers liken dit: